Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Code Oranje Den Haag

Zware onweersbuien trekken over het land

KNMI geeft code oranje uit voor alle provincies

Gevaarlijk en extreem weer met grote impact

Het KNMI heeft code oranje uitgegeven voor alle provincies vanwege zeer zware onweersbuien met plaatselijk heel veel regen. Deze waarschuwing gold tot 22.30 uur. Met name in Zoetermeer, Den Haag en Alphen aan den Rijn kwam het af en toe met bakken uit de hemel.

Code oranje waarschuwt voor gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is. Het KNMI adviseert mensen om binnen te blijven en niet de weg op te gaan.

Overlast door hevige regenval

De hevige regenval heeft voor veel overlast gezorgd. In verschillende plaatsen stonden straten blank en vielen bomen om. Ook waren er meldingen van blikseminslagen.

Code oranje ingetrokken

Inmiddels is de code oranje ingetrokken voor alle provincies, met uitzondering van Zeeland en Zuid-Holland. In deze provincies geldt nog steeds code geel, wat betekent dat er nog steeds zware onweersbuien mogelijk zijn.

Blijf op de hoogte

Het KNMI adviseert mensen om de weersvoorspellingen in de gaten te houden en voorbereid te zijn op slecht weer. Meer informatie is te vinden op de website van het KNMI.

Conclusie

De zware onweersbuien hebben voor veel overlast gezorgd in Nederland. Het KNMI waarschuwde voor gevaarlijk en extreem weer, en adviseerde mensen om binnen te blijven. Hoewel de code oranje inmiddels is ingetrokken voor de meeste provincies, is het nog steeds belangrijk om op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen en voorbereid te zijn op slecht weer.


Comments